6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU (“KVKK”) UYARINCA KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA                                                                                                                       ÇALIŞAN AYDINLATMA METNİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR                                                                                  Türkiye’ de kurulu KASIMOĞULLARI MOB. TEKS. GIDA. İNŞ. MALZ. NAKL. HİZ. VE TUR. TİC. SAN. LTD. ŞTİ.  “ ŞİRKET” olarak; veri sorumlusu sıfatıyla,

  • Yapılan işin gerektirmesi halinde, aşağıda belirtilen şekillerde elde ettiğimiz kişisel verilerinizin,
  • Ticari ilişkilerimiz kapsamında veya sizlerle olan iş ilişkimiz dâhilinde;
  • İşlenmelerini gerektiren amaç çerçevesinde ve bu amaç ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü şekilde,
  • Tarafımıza bildirdiğiniz veya bildirildiği şekliyle kişisel verilerin doğruluğunu ve en güncel halini koruyarak, kaydedileceğini, depolanacağını, muhafaza edileceğini, yeniden düzenleneceğini, kanunen bu kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kurumlar ile paylaşılacağını ve KVKK’ nın öngördüğü şartlarda, yurtiçi üçüncü kişilere aktarılacağını, devredileceğini, sınıflandırılabileceğini ve KVKK’ da sayılan sair şekillerde işlenebileceğini, tarafınıza bildiririz.                                                                                              

İŞLENEN KİŞİSEL VERİLERİNİZ                                                                                                                      Tarafımızca çalışanlara ilişkin kendileri tarafından, tarafımıza sağlanan kişisel veriler işlenebilmektedir. Bahsi geçen kişisel veriler aşağıdaki gibidir;                                                                                                                                       1-Kimlik Verisi                                                                                                                                                                   Ad, soyadı, doğum tarihi, doğduğu ülke, cinsiyet, medeni durumu, TC. kimlik no.                                               2-İletişim Verisi                                                                                                                                                             Telefon numarası, açık adres bilgisi, e-posta adresi.                                                                                          3-Finansal Veri                                                                                                                                                            Finansal ve maaş detayları, bordrolar, prim hak edişleri, prim tutarları, icra takip dosyalarına ilişkin dosya ve borç bilgileri, asgari geçim indirimi bilgisi, bireysel emeklilik bilgileri ve tutarı, IBAN (maaş ödemelerinin, işçi alacaklarının temini amacıyla), çalıştığı banka.                                                                                                                                 4-Özel Nitelikli Kişisel Veri                                                                                                                                                İş başı sağlık raporu, sakatlık durumu/tanımı/yüzdesi, sağlık verisi, kan grubu, sağlık raporları, işyeri hekiminin imzalattığı işe giriş ve periyodik muayene formları, hamilelik durumu, hamilelik raporu, sağlık ve doğum izni bilgileri,  5-Eğitim Verisi                                                                                                                                                               Öğrenim durumu, eğitim ve beceriler,                                                                                                               6-Görsel ve İşitsel Veri                                                                                                                                                   Kamera kayıtları.                                                                                                                                              7-Çalışan Performans ve Kariyer Gelişim Verisi                                                                                                              Eğitim ve beceriler, hangi tarihte hangi eğitimi aldığı bilgisi.                                                                                         8-Aile ve Yakını Verisi                                                                                                                                                  Medeni hal, çocuk sayısı, çalışanın eşinin iş durumu, eşin adı, eşin maaş bilgisi, eşin mesleği.                             9-Çalışma Verisi                                                                                                                                                               Sicil no, SGK meslek kod, pozisyon adı, departmanı ve birimi, son işe giriş tarihi, işe giriş çıkış tarihleri, sigorta giriş/emeklilik, tahsis no, sosyal güvenlik no, çalışma gün sayısı, aylık toplam mesai bilgisi, kıdem tazminatı baz tarih, kıdem tazminatı ilave gün, ihbar tazminatı için ihbar öneli.                                                                                              10-İzin Verisi                                                                                                                                                                     İzin kıdem baz tarihi, izin kıdem ilave gün, izin grubu, çıkış/dönüş tarihi, izine çıkış nedeni.                                          11-Diğer                                                                                                                                                                         Ehliyet ve sürücü sertifika bilgileri(TCKN, ad, soyad, sınıf, belge no, belgenin verildiği yer, verildiği tarih, doğum yeri, doğum tarihi, anne-baba adı, nüfusa kayıtlı olduğu yer cilt, sayfa, kütük.)                                                      KİŞİSEL VERİLERİNİZİN TOPLANMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ SEBEBİ                                                            İşveren olarak hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek, aramızdaki iş akdinin ifası, kanunlarda öngörülen nedenlerle ve Şirket’in meşru menfaati gereği sizden bizzat talep ettiğimiz, iş başvurunuz sırasında bizimle paylaşmayı tercih ettiğiniz özgeçmişinizde veya başvurunuza ilişkin paylaştığınız diğer metinlerde yer alan kişisel verilerinizi, sizin bize fiziksel veya elektronik ortamda iletmeniz suretiyle topluyoruz.                                                                                         Şirket’in iş takibini gerçekleştirebilmeye yönelik meşru menfaati gereği, giriş ve çıkış saatlerini kontrol eden sistemler (kamera sistemi); aracılığı ile kişisel verilerinizi topluyoruz.                                                                             Şirket’in işyeri güvenliği sağlamaya yönelik hukuki yükümlülüğü ve meşru menfaati gereği, işyeri binasına yerleştirdiğimiz kameralar aracılığıyla topluyoruz. Hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirmek amacıyla ve kanunlarda öngörülmesi nedeniyle sağlık verilerinizi fiziksel olarak bizzat bize ibraz etmeniz suretiyle ve iş yeri güvenliğini ve çalışan güvenliğini sağlamak amacıyla kişisel verilerinizi fiziksel olarak topluyoruz.                                                                                Hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek için bize iletilen hukuki belge ve tebligatlar vasıtasıyla topluyoruz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENME AMAÇLARI                                                                                                    Şirket tarafından kişisel verileriniz aşağıda belirtilen amaç ve hukuki sebepler gibi ancak bunlarla sınırlı olmayan benzer amaç ve sebeplerle işlenebilir.                                                                                                                                      İş sözleşmesinin ifası için gerekli amacın yerine getirilmesi, özellikle;

  • Çalışanların izin onayı, bakiye izinlerin görüntülenmesi, izin düzenlemelerinin yapılması
  • Çalışanların işten çıkış işlemlerinin yapılması
  • Bordro işlemlerinin yapılmasının sağlanması
  • Çalışanlara maaş ödemelerinin yapılması

            İş Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Sosyal Güvenlik Kanunu ve ilgili mevzuat ile diğer kanunlar ve mevzuat kapsamında gereklilikleri yerine getirmek amacıyla özellikle;

  • Personel özlük dosyasının oluşturulması
  • SGK bildirimleri, İŞ-KUR bildirimleri ile teşvik ve yasal yükümlülük bilgilendirmesinin yapılması
  • Zorunlu bireysel emeklilik sigortası hesabı açılmasının sağlanması
  • Çalışanların giriş çıkış kamera kayıtlarının kapı giriş çıkış kayıtlarıyla olan eşleşmesinin tespit edilmesi
  • Personel maaş teşviki için hesaplaması yapılması
  • İcra dosyalarına çalışanların maaş haciz kesintilerine ilişkin ödeme yapılması
  • İş kazasının yasal bildirimlerinin yapılması
  • İş sağlığı ve güvenliği işlemlerinin yapılması
  • Mevzuat, ilgili düzenleyici kurumlar ve diğer otoritelerce öngörülen diğer bilgi saklama, raporlama, bilgilendirme yükümlülüklerine uymak
  • Mahkeme kararlarının yerine getirilmesi

Şirket içerisinde güvenliğin sağlanması amacıyla özellikle;

  • İşyeri güvenliğinin sağlanması
  • İşçi güvenliğinin sağlanması
  • Müşteri güvenliğinin sağlanması
  • Ziyaretçi güvenliğinin sağlanması

Müşteri sözleşmelerinin ifasından doğan gereklilik nedeniyle özellikle;

  • Müşteri şikâyetlerinde müşterinin haklı/haksız ayrımının yapılması, müşteri memnuniyetinin arttırılması, müşteri ihtiyacının anlaşılması ve müşteri ile ilişkili süreçlerin iyileştirilmesinin sağlanması
  • Müşteriye hizmet kalitesinin değerlendirilmesi ve çalışanlara eğitim verilmesi

Şirketin idaresi, işin yürütülmesi, şirket politikalarının uygulanması amacıyla, özellikle;     

  • Şirket çalışanlarının satış performanslarının takibi ve raporlanması
  • Çalışanlara masraf ödemelerinin yapılması
  • Çalışanlarla iletişimin sağlanması
  • Kendisine araç tahsis edilen veya kullandırılan çalışanın araba kullanmaya ehil olduğunun, ehliyetini herhangi bir nedenle kaybetmediğinin teyit edilmesi
  • Çalışana araç tedarik edilmesi
  • Kargo ve kurye aracılığıyla gelen paketlerin ilgili çalışana iletilmesinin sağlanması
  • Çalışanların işe giriş ve çıkışlarının kontrolünün sağlanması
  • Çalışanların işe başvuru ve mülakatı süresince toplanan belgelerinin kayıt altına alınması
  • Kutlama amaçlı iletişimin sağlanması
  • Kalite kontrolün sağlanması
  • Acil durumlarda ilgili kişilerle iletişim sağlanması
  • Memnuniyet anketi analizi yapılması

            Kişisel verileriniz, ilgili mevzuatta belirtilen veya işlendikleri amaç için gerekli olan azami süre ve herhalde kanuni zamanaşımı süreleri kadar muhafaza edilecektir.                                                                                     KİŞİSEL VERİLERİNİZİN YURT İÇİNDEKİ ÜÇÜNCÜ KİŞİLERLE PAYLAŞILMASI                                 Güvenliğiniz ve Şirketimizin yasalar karşısındaki yükümlülüklerini ifa etmesi amacıyla kişisel verileriniz, İş Kanunu, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Türk Ticaret Kanunu, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Kimlik Bildirme Kanunu ve fakat bununla sınırlı olmamak üzere sair mevzuat hükümleri izin verdiği ve gerektirdiği ölçüde ilgili kurum veya kuruluşlar; Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu gibi kamu tüzel kişileri ile paylaşılabilir. Örneğin; çalışanların kişisel verilerinin işçi ve işveren primlerinin ödenebilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu ile paylaşılmaktadır.                                        Ayrıca kişisel verilerinizi;                                                                                                                                           İş sözleşmesinin ifası için gerekli amacın yerine getirilmesi, özellikle;

  • Bordro işlemlerinin yürütülebilmesi, maaşların ödenebilmesi, SGK primlerinin ödenebilmesi, mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerin şirketimiz tarafından yerine getirilebilmesi amacıyla ve çalışan devamlılığı ve güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla işlenebilmektedir. Bu veriler, uygulamanın kendi veri kayıt ortamında saklanmaktadır.

İş Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Sosyal Güvenlik Kanunu ve ilgili mevzuat ile diğer kanunlar ve mevzuat kapsamında gereklilikleri yerine getirmek amacıyla özellikle;

  • Şirket denetçilerine, denetim faaliyetlerini gerçekleştirebilmeleri için bordro bilgilerini aktarabiliyoruz.
  • Mevzuattan kaynaklı yükümlülüklerin yerine getirilebilmesi amacıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla paylaşabiliyoruz.

Şirket içerisinde güvenliğin sağlanması amacıyla özellikle;

  • İşyeri güvenliği amacıyla giriş-çıkışların denetlenmesi için işyeri yönetim birimine aktarılabilmekte, ayrıca;
  • İlgili mevzuat ve güvenlik gereği gerek duyulduğunda kolluk kuvvetlerine ve adli makamlara aktarım yapılabilmektedir.

Hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek nedeniyle özellikle;

  • Savunma hakkımızı kullanabilmemiz için avukatlarımıza ve hukuka ve usule uygun olması koşuluyla mahkeme kararı veya delil talebi gibi hukuki talepleri yerine getirme yükümlülüğümüz çerçevesinde ilgili kurumlarla paylaşılabiliyoruz.
  • İlgili mevzuat gereği adli makamlara ve kolluk kuvvetlerine aktarım yapılabilmektedir.

Şirketin idaresi, işin yürütülmesi, şirket politikalarının uygulanması amacıyla, özellikle;     

  • Bağlı olduğumuz veya ortaklaşa çalıştığımız şirketler ile iç işleyişimizi sağlamak açısından söz konusu şirketlere kişisel verilerinizi aktarabiliyoruz.
  • Kişisel verilerinizden gerekli olanlar, ulaşım, araç tedariki, gibi sebeplerle ilgili konuda çalıştığımız firmaya aktarılabilmektedir.
  • Şirketimizin bağlı bulunduğu firmalara, talep ve gerek halinde aktarım yapılabilmektedir. (verilerin güvenliği sağlanarak ve gizlilik sözleşmeleri aracılığı ile güvenlik önlemleri alınarak aktarım yapılmaktadır.)  
  • Kişisel verilerinizden gerekli olanlar, şirket içerisindeki işleyişin ilerleyebilmesi amacıyla mali müşavirimize aktarılabilmektedir.

HAKLARINIZ                                                                                                                                                KVKK’nın 11. maddesi gereği bize şahsen, kimliğinizi ispat etmeniz kaydıyla, kişisel verileriniz ile ilgili;

  • Hakkınızda kişisel veri işleyip işlemediğimizi öğrenebilir, eğer işliyorsak veya işlemişsek, buna ilişkin bilgi talep edebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı öğrenebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin yurt içi veya yurt dışına aktarılıp aktarılmadığını ve kimlere aktarıldığını öğrenebilirsiniz.
  • Yanlış ve eksik kişisel verilerinizin düzeltilmesini ve bu verilerin aktarıldığı veya aktarılmış olabileceği alıcıların bilgilendirilmesini talep edebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin KVKK madde 7’de öngörülen şartlar çerçevesinde imha edilmesini (silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini) talep edebilirsiniz. Ancak imha talebinizi değerlendirerek hangi yöntemin uygun olduğu somut olayın koşullarına göre tarafımızca değerlendirilecektir. Bu bağlamda seçtiğimiz imha yöntemini neden seçtiğimiz ile ilgili bizden her zaman bilgi talep edebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin aktarıldığı veya aktarılabileceği üçüncü kişilerin söz konusu imha talebiniz ile ilgili bilgilendirilmesini talep edebilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep edebilirsiniz.                                                                                                                                                        Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak, işlemin Şirket için ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de belirlenen tarifedeki ücret alınabilir. Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili hususlarda başvurunuzu, şirketimizin Organize Sanayi Bölgesi 1. Cad. No:38 Aziziye-ERZURUM adresindeki insan kaynakları birimine, yazılı olarak Şirketimize teslim etmeniz gerekmektedir. Şirket tarafından talebinizin mahiyetine ve başvuru yönteminize göre Şirket tarafından başvurunun size ait olup olmadığının belirlenmesi ve böylece haklarınızı koruyabilmek amacıyla ek doğrulamalar (kayıtlı telefonunuza mesaj gönderilmesi, aranmanız gibi) istenebilir.

VERİLERİN SAKLANMA SÜRESİ                                                                                                                                    Kişisel verilerin saklanma süresi belirlenirken yasal düzenlemelerin getirdiği yükümlülükler göz önüne alınmaktadır. Yasal düzenlemeler dışında, kişisel verilerin işlenme amaçları dikkate alınarak saklama süresi belirlenmektedir. Veri işleme amacının ortadan kalkması halinde, verilerin tutulmasına olanak sağlayan başka bir hukuki sebep veya dayanak bulunmadığı sürece veriler silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir. Kişisel verilerin işlenme amacı sona ermiş; ilgili mevzuat ve Şirket’in belirlediği saklama sürelerinin de sonuna gelinmişse; kişisel veriler yalnızca olası hukuki uyuşmazlıklarda delil teşkil etmesi veya kişisel veriye bağlı ilgili hakkın ileri sürülebilmesi veya savunmanın tesis edilmesi amacıyla saklanabilmektedir. Buradaki sürelerin tesisinde bahsi geçen hakkın ileri sürülebilmesine yönelik zamanaşımı süreleri ile zamanaşımı sürelerinin geçmesine rağmen daha önce aynı konularda Şirkete yöneltilen taleplerdeki örnekler esas alınarak saklama süreleri belirlenmektedir. Bu durumda saklanan kişisel verilere herhangi bir başka amaçla erişilmemekte ve ancak ilgili hukuki uyuşmazlıkta kullanılması gerektiği zaman ilgili kişisel verilere erişim sağlanmaktadır. İş akdinin sonlandırılmasından itibaren, kişisel verileriniz 10 yıl, kamera kaydı görüntüleri ise 15 gün süreyle saklanacak ve bu süre boyunca verileriniz ile ilgili her türlü güvenlik tedbiri tarafımızca sağlanacaktır.                       

İLETİŞİM BİLGİLERİ                                                                                                                                  KASIMOĞULLARI MOB. TEKS. GIDA. İNŞ. MALZ. NAKL. HİZ. VE TUR. TİC. SAN. LTD. ŞTİ.                        Adres  : Organize Sanayi Bölgesi 1. Cad. No:38 Aziziye-ERZURUM                                                              Telefon : 0(442) 329 05 71                                                                                                                                                   (Aşağıdaki boşluğa kendi el yazınızla “Okudum anladım. Kişisel verilerimin KVKK kapsamında işlenmesini kabul ediyorum” yazınız).

PERSONEL                                                                                                                                                             AD      :                                                                                                                                                           SOYAD          :                                                                                                                                                             TARİH           :                                                                                                                                                               İMZA   :